Klink-Klaar ‘Tekst en Muziek voor Klein Publiek’ 2020 is in verband met coronamaatregelen verplaatst naar 7 februari 2021, dit onder voorbehoud van nieuwe maatregelen.

Cultuurpunt Ronde Venen organiseert dit jaar Klink-Klaar, 'Tekst en Muziek voor Klein Publiek’, in 't Oude Parochiehuis te Mijdrecht. 

Evenals vorig jaar gaat het om een kennismaking met talenten in woord en muziek uit De Ronde Venen. Toen werd Klink-Klaar georganiseerd op zondag 3 november met uiteenlopende optredens in huiskamers en een paar kerkzalen in Vinkeveen, Wilnis en Mijdrecht. De opkomst was verrassend goed voor deze eerste keer en daarmee gaf het publiek duidelijk te kennen, dat hieraan behoefte is.

Dit jaar kiest projectgroep Klink-Klaar van Cultuurpunt Ronde Venen voor een iets andere aanpak. Het publiek kan dit keer diverse optredens onder één dak bijwonen, in 't Oude Parochiehuis in Mijdrecht. Het gaat om optredens in woord, muziek, zang of voordracht van goede amateurs en semi-professionals.

Reserveren voor 7 februari is nu nog niet mogelijk

Gang van zaken voor de reservering:

Wij reserveren een plek voor u of u beide voor een van de drie voorstellingen. Mocht u meerdere voorstellingen willen komen kijken, dan is het belangrijk dat u aangeeft naar welke voorstelling u in ieder geval wil komen kijken, en welke uw tweede en mogelijk derde keus is. Wij reserveren voor u in ieder geval een plek voor uw eerst keuze, voor uw tweede en derde keus wordt u op de wachtlijst geplaatst. Uiterlijk donderdag 5 november berichten wij u of u ook naar een andere voorstelling kan komen kijken.

U kunt voor maximaal 2 personen uit één gezin reserveren. Komt u samen met een vriend of vriendin uit een ander gezin, dan vragen wij u om beide apart te reserveren.

Om te reserveren kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   {reserveren voor 7 februari is nu nog niet mogelijk.}

De nodige gegevens voor de reservering:

- uw naam, adres, emailadres en nummer mobiel

- welke voorstelling (1-e, 2-e of 3-e) u wilt bezoeken, welke in elk geval (en welke als tweede of derde keus)

- geldt deze reservering voor één persoon, of voor (maximaal) twee personen uit hetzelfde gezin

NB Heeft u in de dagen voorafgaand aan de uitvoering van Klink-Klaar koorts gehad of het benauwd gehad, dan vragen wij u thuis te blijven en aan ons door te geven dat u niet kan komen

DE ARTIESTEN van Klink-Klaar zondag 7 februari 2021 in 't Oude Parochiehuis Mijdrecht - onder voorbehoud.

1-e voorstelling 13.00-14.00 uur

Artiesten: Adriana Kegley (zang) en Martijn Nieuwenhuijzen(gitarist/zanger)

Adriana en Martijn vormen een gelegenheidsduo en brengen een afwisselend programma van luisterliedjes, blues en jazz. Zij zingen in het Nederlands, Engels, Spaans en Jiddisch.

Adriana Kegley                                         Martijn NIeuwenhuijzen                            www.a3ana-zangeres.nl

 

Artiesten: (oud) leerlingen van zangdocente Greetje de Haan

Getalenteerde leerlingen, stoere leuke kinderen, tieners en volwassenen begeleiden  zichzelf op gitaar, ukelele, of worden begeleid door Greetje op piano of een band. Het zijn popsongs, maar ook stukken uit musicals, opera en een jazzmedley.

Esther van Harten                                    Eliahna Foulouh                                         www.krdv.nl

 

Artiesten: Ineke Bams (verteller), Gijs Wagenaar (contrabas), Jaap van Geest (keyboard) en Wendy van Schie-Buser (dwarsfluit)

Sprookjes zijn van alle tijden en niet alleen voor jonge mensen ... Ineke vertelt het verhaal van de Breme Stadsmuzikanten, een sprookje met meerdere invalshoeken. Welke zal vandaag de boventoon voeren? Gijs, Jaap en Wendy zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Ineke Bams                                               https://inekebams.com/verhalen

 

2e Voorstelling 14.30 – 15.30 uur

Artiesten: Lucia Dijkman Trio met Lucia Dijkman (zang), Hans Alink (slagwerk, percussie en mondharmonica) en Peter Huijing (gitaar)

Nederlandstalige luisterpop, met invloeden uit rock, blues, pop en jazz die doorklinken in de composities van Lucy. Zij zingt en speelt piano en wordt begeleid door Hans en Peter. Niet onbelangrijk, dit jaar heeft Lucia meegedaan aan de Voice Senior!

                                                                    www.lucydijkmantrio.nl

 

Artiesten: Moniek van Dam (dichteres) en Cinthia Kooistra (dwarsfluit)

Moniek van Dam en Cinthia Kooistra zijn vriendinnen en brengen u samen ‘Van donker naar licht’. Een kijkje in het programma, waarin geen enkel thema uit het leven wordt geschuwd. Hoe donker het soms ook kan zijn, er komt altijd weer een tijd waarin het lichter wordt, in onszelf en de wereld om ons heen.  

Moniek van Dam

 

Artiesten: Duo Shruti met Tonke Kuijt (zang, tanpura, srutibox) en Johannes Luttik(gitaar)

Tonke zingt eeuwenoude Indiase rags, die gewijd zijn aan de liefdesgod Krishna en de Godin van de wijsheid, Saraswati. Zij heeft in India Dhrupad zang geleerd en begeleid zichzelf, terwijl Johannes verstilde improvisaties op de gitaar speelt. Ook brengt hij eigen composities op gitaar. Zijn muzikale inspiratie is sterk gekleurd door zijn verblijf in India.

Tonke Kuijt                                                 Johannes Luttik                                          www.zingeninovergave.nl  

 

3e Voorstelling 16.00 – 17.00 uur

Artiesten: Trio Jam Mama (Jessica Erdtsieck zang, Angela Leijdekkers keybord/zang en Marian Walraven percussie/zang)

Nederlandstalige luisterliedjes van eigen hand ofwel herschreven. Reflecterend over het leven, inspirerend, kritisch, meditatief of juist vrolijk. Het genre loopt uiteen van jazz, latin en blues naar funk, maar altijd op geheel eigen wijze.

Marian, Angela en Jessica                       www.jammama.simplesite.com

 

Artiesten: dwarsfluitleerlingen o.l.v. Judith Glasbeek

Dit programma heet ‘Conversations’ met ontroerende, prachtige muziek en mooie of hilarische gedichten. Hieruit blijkt, dat mensen elkaar vaak wel goed begrijpen, maar soms ook weer helemaal niet.

Optreden Klink-Klaar 2019                       www.dwarsfluitlesjudith.nl

 

Artiesten: (oud) leerlingen van zangdocente Greetje de Haan

Getalenteerde leerlingen, stoere leuke kinderen, tieners en volwassenen begeleiden zichzelf op gitaar, ukelele, of worden begeleid door Greetje op piano of een band. Het zijn popsongs, maar ook stukken uit musicals, opera en een jazzmedley.

Zomerconcert 2020 met leerlingen van Greetje de Haan   www.krdv.nl

 

Projectleden van Klink-Klaar

Greetje de Haan, Jessica Erdtsieck, Elza Vis en Aino Merits

Jessica Erdtsieck:          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elza Vis:                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Greetje de Haan:          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aino Merits:                  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.