Cultuurparade logo 500x250

Persbericht

Tweede editie Cultuurparade Ronde Venen op 5 november 2022

Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven: op zaterdag 5 november vindt de tweede editie van Cultuurparade Ronde Venen plaats, wederom in Sociaal Cultureel Centrum De Boei (Vinkeveen).

Op meerdere podia rondom de foyer in De Boei wisselen optredens van ca. 20-25 minuten elkaar af. Alle optredens zijn GRATIS toegankelijk voor bezoekers. Speciaal voor de kinderen zijn er leuke en tot de verbeelding sprekende activiteiten gepland in de foyer. De inwendige mens komt tussen de optredens door ook goed aan zijn/haar trekken want de Boei heeft een eigen restaurant.

Deelname

Wil jij of jouw club/vereniging deel uit maken van het (continue) programma op deze dag? Dit is opnieuw een uitgelezen kans voor clubs / verenigingen om zich te presenteren en voor de inwoners uit De Ronde Venen een fantastische gelegenheid om te ervaren wat een breed scala aan kunst- en cultuuraanbod er in onze gemeente is.

Deelname is dit jaar wederom gratis.

Het programma vorig jaar omvatte koren, muziekverenigingen, dans- en zangscholen. Dit jaar willen we nadrukkelijk ook andere cultuur-beoefenaars zoals ‘spoken word’-artiesten, toneelverenigingen, acrobaten, breakdancers en popmuzikanten -om maar wat te noemen- uitnodigen om zich ook aan te melden.

Voor aanmelding of meer informatie, neem contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De deadline voor aanmelding is vrijdag 2 september.

Voor een impressie van de 2021-editie van de Cultuurparade: zie hieronder.

Vrijwilligers

Een evenement als de Cultuurparade kan alleen maar gerealiseerd worden bij de gratie van (veel) vrijwilligers. Draag je cultuur een warm hart toe en ben je 5 november (deels) beschikbaar voor uiteenlopende taken? Bezit jij bepaalde talenten waar wij bij de voorbereiding goed gebruik van kunnen maken (denk b.v. aan sponsorwerving): we zien je aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag tegemoet.

 

 

 

Cultuurparade logo 500x250

Eerste editie Cultuurparade Ronde Venen groot succes!

Op zaterdag 30 oktober 2021 ging het dak er nog nét niet af in Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen maar een gezellige drukte was het er absoluut wel! Ruim 600 mensen genoten gedurende de dag van of namen deel aan één van de veertien optredens en/of bezochten de geëxposeerde werken van kunstenaars van KunstRondeVenen of de continu film van  Historische Vereniging de Proosdijlanden.

Er heerste een gezellige en ontspannen sfeer en het enthousiasme van de deelnemers dat ze weer MOCHTEN optreden was erg aanstekelijk.

Alle optredens waren gratis toegankelijk voor bezoekers en speciaal voor de kinderen waren er leuke en tot de verbeelding sprekende activiteiten gepland in de foyer.

“Dit smaakt naar meer”, aldus de organisatie. Of dit een jaarlijks of 2-jaarlijks terugkerend evenement wordt zal binnenkort besproken worden.

De Cultuurparade was een initiatief van Cultuurpunt Ronde Venen. Een groot dankwoord aan alle vrijwilligers is op z’n plek: zonder hun hulp had het nooit zo’n groot succes kunnen worden.

Graag tot een volgende editie!

foto opening 300x250px

 

foto presentatoren 300x250px 

 foto dansers 300x250px

foto VAV ConAmore 300x250px

 

foto Triviant 300x250px

 

 

211026 Programma Cultuurparade 2021

211026 Cultuurparade plattegrond