VCW 1 2024VCW 2 2024VCW 3 2024VCW 4 2024VCW 5 2024VCW 6 2024VCW 7 2024VCW 8 2024

 

 

 

Klink-Klaar groot succes!

Voor de 5e keer organiseerde Cultuurpunt Ronde Venen op zondag 2 juni 2024 Klink-Klaar; ‘Tekst en Muziek voor Klein Publiek’ ter kennismaking met amateur-podiumkunstenaars in De Ronde Venen.

De podia waren heel divers en verspreid over de kernen Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Baambrugge en Abcoude, wat zich met het mooie weer goed leende voor een fijne fietstocht. Binnen 30 minuten kon men van de ene naar de andere locatie fietsen en zo drie tot vier verrassende optredens bijwonen van elk 30 minuten.

In Mijdrecht kon men genieten van Viktoria Vocaal Studio Abcoude met klassieke zang in Ontmoetingsgebouw de Rank en bij de S.e.T. Residentie waren Irina Parfenova (piano)en Solomya Nedbalo (viool) ism verhalenvertelster Joke Dekker zeer in trek. In Wilnis gaf Hans van Kroonenburg (Skoulaman) bij hem thuis een sfeervol optreden met elektronische muziek.

In Vinkeveen waren vier podia te bezoeken. Elena Jolie, singer-songwriter, bracht mellow pop in de kas van natuurcamping Buitenleven waar het heel gezellig toeven was. Harpensemble Harppassion speelde de sterren van de hemel bij PKN Kerk de Morgenster en Trio Jam Mama brachten hun Nederlandse luisterliedjes bij de ruïne gelegen voor Koffiehuis De Goedemorgen. Kwintet Jazz-it speelden ballads en bossa´s op het volle terras van Jachthaven Bon.

In Baambrugge waren drie vertellers actief van Vertelkring Amstelland met muzikale intermezzo´s rondom Torenzicht. In Abcoude stond men in de rij voor Jeugdtheaterschool van Marjolein Macrander en The Jambirds speelden fantastische jazz in een drukke Muziekschuur. Carla Berkhof was te beluisteren  bij De Angstelborgh met Spaanse klassieke gitaarmuziek en Band PietsieKata speelden dansbare Klezmer- en Balkanmuziek bij de oude melkfabriek net even buiten Abcoude.

Uit de reacties van publiek viel op te maken, dat Klink-Klaar een succesvol jaarlijks evenement is.

Hier een kleine foto impressie

Hans van Kroonenburg thuis 2 juni 2024 300x250

Hans Kroonenburg thuis

wachtrij jeugdtheater 2 juni 2024 300x250

Wachtrij Jeugdtheater

Klezmer Pietsiekata 2 juni 2024 300x250

Klezmer Pietsiekata

Jambirds 2 juni 2024 300x250

Jambirds

 

Dit was het programma
definitieve flyer met programma overzicht afbeeldingen 0

1 definitieve flyer met programma overzicht afbeeldingen 1

3 definitieve flyer met programma overzicht afbeeldingen 3

2 definitieve flyer met programma overzicht afbeeldingen 2

4 definitieve flyer met programma overzicht afbeeldingen 4                 

Over Cultuurpunt Ronde Venen

Cultuurpunt Ronde Venen helpt inwoners van De Ronde Venen met deelname aan en het realiseren van het kunst- en cultuuraanbod in de gemeente. Cultuurpunt Ronde Venen is, binnen de Stichting Kunst Rond de Venen, ontwikkeld naast het Docentencollectief Kunst Rond de Venen, dat financieel onafhankelijk functioneert.

Cultuurpunt Ronde Venen heeft als doel om het lokale kunst- en cultuuraanbod zo breed mogelijk te ondersteunen. We nemen initiatieven voor samenwerking door het organiseren van bijeenkomsten, het aanbieden en ontwikkelen van projecten en het uitvoeren van gemeenschappelijke publiciteit. Cultuurpunt Ronde Venen is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de gemeente De Ronde Venen. 

Platform voor cultuur:

De website van Cultuurpunt Ronde Venen biedt een overzicht van lessen voor jong en oud, door privédocenten en organisaties voor kunsteducatie. De amateurverenigingen presenteren zich op een eigen pagina. Onder het kopje scholen staat het educatief aanbod van lokale aanbieders voor het basisonderwijs. Ook kun je informatie vinden over het doen van aanvragen voor een bijdrage en over locaties voor uitvoeringen, exposities of lessen. Verder biedt de agenda een overzicht van culturele activiteiten die in De Ronde Venen plaatsvinden.

Cultuurpunt Ronde Venen

Cultuurliefhebbers en beoefenaars kunnen bij Cultuurpunt Ronde Venen kennis delen, advies inwinnen en elkaar ontmoeten. Op bijeenkomsten van cultuuraanbieders en afnemers wil Cultuurpunt Ronde Venen bestaande samenwerkingsverbanden onderhouden en nieuwe stimuleren. De cultuurconsulent Margriet Veeneman is een belangrijke partner in het bijeen brengen, verbinden en ontmoeten van eenieder die zich met kunsteducatie bezighoudt en de belangen die daarmee gemoeid zijn.

Financiële ondersteuning

Cultuurpunt Ronde Venen ondersteunt educatieve projecten wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Aanbod voor scholen wordt door de Matchingregeling (organisatorische en financiële ondersteuning) gestimuleerd. Daarnaast biedt de gemeente De Ronde Venen ook mogelijkheid om projectsubsidies aan te vragen voor culturele activiteiten in De Ronde Venen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

 

 Kunstgalerij

 Hier vindt u de link naar de bijzondere website van Henk Butink, Kunstgalerij:  www.butink.nl/kunstgalerij

 Op deze website heeft Henk Butink alle kunst in de publieke ruimte van De Hoef, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen beschreven en vastgelegd.  Daarnaast wordt verwezen naar de website van Kurve Kunstuitleen De Ronde Venen waar de acht werken in Abcoude beschreven worden.

 Speciaal voor 75 jaar Vrijheid De Ronde Venen vindt u op deze website  een fietstocht langs gedenktekens, oorlogsmonumenten en -graven.